2012. január 5., csütörtök

Celebrity Cook Off: az első epizód

Kis összegzés az első részből (2012. jan. 1): 

LDP elsőként, késsel a kezében vigyorog ránk

Ami rögtön nagyon tetszett, hogy LDP-nek (mi mást?!, ugye Chavez? :)) kést adtak a kezébe a főcím-videóban. Majd bevonultak a már ismertetett versenyzők, persze mindenki egyenként és mindenkit üdvrivalgás fogadott, majd pár szóban bemutatkoztak. LDP elmondta magáról, hogy színész, író, rendező, szerepelt a La Bambában (naná, hogy ez kötelező!), a Stand and Deliver-ben, és a Young Guns-ban. Elmesélte a társaságnak, hogy tud főzni, és szokott is a családjának, a borda az egyik specialitása. Azt is elárulta, hogy az "ellenfelei" közül Cheech-től tart a legjobban. :) Joey Fatone pedig egyenesen "főző Guru"-nak titulálta LDP-t. ;))
Megérkezett Rachael Ray és Guy Fieri, majd kő papír ollóval eldöntötték, ki kezdje a válogatást a versenyzők közül. Guy nyert, ő Coolio-t választotta elsőnek (akiről meglepődve tudtam meg, hogy már saját szakácskönyve is van!). Mindezek után Rachael ELSŐKÉNT LDP-T VÁLASZTOTTA! :)) /mivel tudja, hogy alapos, és komolyan veszi a versenyt/

LDP kajája osztatlan siker lett!
Guy csapata a következő lett: Coolio, Joey Fatone, Alyssa Campanella, Cheech Marin. 
Rachael csapata pedig így állt össze: LDP, ("eldípí", ahogy Rachael mondja :))), Summer Sanders, Aaron Carter és Taylor Dayne. Közben többször elhangzott, és fontos is kiemelni, hogy a versengésből befolyt összeg jótékonysági célra megy majd. LDP a "No Kid Hungry" c. szervezetnek segítene. ;))
Ezek után egyenként letárgyalták a menüt (amit most külön nem részletezek). Itt végképp világossá vált, hogy Rachael a csapat "mentora" lesz, tehát az lesz a feladata hogy SEGÍTSE a versenyzőket az ételek elkészítésében és tanácsokkal lássa el.
LDP "Bordát sütött turbó-pácban". Pikáns szósszal, amit nem talált meg, de nem esett kétségbe, elkészítette a saját verzióját. A pác olyan összetevőket tartalmazott, mint sör, worchestershire szósz, jalapeno-paprika, fokhagyma, hagyma és még sorolhatnám. Nagyon gusztusos volt. A többiek nem igazán értették, hogy készülhet el a borda 2 óra leforgása alatt, de LDP rácáfolt a dologra. ;) Azt külön megmosolyogtam, mikor kínai akcentussal beszélt,  látszott, hogy nagyon élvezi a versenyt, végig pörgött. :) Nemsokára nagyon kilógott a lóláb, hogy szegény Aaron, bár szeret főzni, de ő a leggyengébb láncszem... Sajnáltam is, ahogy szerencsétlenkedett. :DDD

LDP's Turbo ribs
Kiderült, hogy nem csak 1 szimpla fogást kell elkészíteniük, mert megrendezésre kerül a Celebrity Food Festival: nem kevesebb, mint 100(!!!) embert kell jóllakatni, akik sorban végigkóstolják az összes ételt és pontoznak is. Nehezítésként még "el is kellett szórakoztatni" az embereket. ;) Rachael csapata táncolt és énekelt, Aaron-nal az élen. LDP pedig buzdította az embereket. Ez nem volt túl eredeti, a másik csapat vicces mexikói "csókold meg miss USA-t vagy Joey Fatone-t" játéka viccesebb és eredetibb volt. De kaja terén LDP-ék kitettek magukért. ;)) Talán csak Aaron tésztasalátája nem aratott akkora sikert. LDP sült bordái nagyon íncsiklandóan néztek ki, és a visszajelzésekből ítélve mindenkinek ízlett is. Mind a 100 ember megdicsérte! Sőt valaki olyat írt, hogy "élete minden napján meg tudná enni". :DDD Ezután összesítették a pontokat és fény derült a vesztes csapatra: Rachael-ék veszítettek, tőlük kellett 2 embernek versengeni, akik közül az egyiknek véget ér a verseny. A 2 utolsó helyezett Taylor Dayne (aki számított rá) és Aaron lett. Össze kellett gyorsan dobniuk 1 ráksalátát, különböző összetevőkből, és ez alapján született meg a döntés: Aaron ment haza. Őt se lepte meg különösebben szerintem. :) LDP pedig nagy optimistán kijelentette, hogy a csapat leggyengébbje távozott, de ezután még erősebbek lesznek! :)

LDP-nek van esélye a győzelemre
Nagyon drukkolok nekik, LDP -nek és a 2 csajnak van esélye nyerni. Bár meg kell vallani, hogy Cheech és Coolio meglepően erős ellenfélnek bizonyulnak.... Nem is beszélve Joey-ról!  Reméljük a legjobbakat!!! A következő héten desszertet kell majd készíteni. Tudtommal LDP ebben nincs annyira otthon, mint a főzésben, idegeskedik is sokat a jövőheti összefoglalóban. ;))) Főleg hogy 13 cukrásznövendék fogja megkóstolni / elbírálni a munkájukat. Lehet gatyát felkötni. ;))) Holnap már jön is a következő rész. ;) /Itthoni idő szerint jan. 9.-én reggel 6-kor/.

Az első rész az alábbi linken megnézhető, ITT letölthető.

Watch online Rachael vs. Guy Celebrity Cook-Off Season 1, Episode 1

LDP Pár napja twitterén megosztotta az elhíresült borda receptjét, amit hamarosan blogolok is. ;)

További sok sikert!!!

Source: Foodnetwork.com

5 megjegyzés:

  1. Köszi a részletes ismertetőt!
    Hát nem lehet semmi 100 emberre főzni, de úgy gondolom minden versenyző igazán kitett magáért, még aki szerencsétlenkedett is. Azért neki főleg nem kicsi kihívás lehetett!
    LDP biztos finomat főzött, én is szívesen megkóstolnám azért egyszer a főztjét ;)
    Sok sikert neki, és remélem a következő részekről is kapunk majd hasonló bejegyzést!

    VálaszTörlés
  2. Ja, azért a bemutatkozásnál igazán megemlíthette volna a 666-ot is :DDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  3. Naná, hogy jön majd a köv. (és az összes részről) iromány! Hacsak ki nem esik. :PPP

    VálaszTörlés
  4. Aaront meg se ismertem először. Te jó ég. :P

    VálaszTörlés
  5. Hát én se, nyugi! :DDD + jó vékony szegénykém. :D

    VálaszTörlés