2011. március 10., csütörtök

La Bamba - Original Press Kit (1987)

Az  eredeti USA Press Kit, a mappa és tartalma.
Ismét csak Réka (megbízható e-Bay "beszerzőm")  jóvoltából tovább gazdagodhatott a La Bamba - gyűjteményem. :)))
Mostani szerzeményem nem más, mint 1 eredeti, a filmhez tartozó infókat is tartalmazó USA press kit, mappával együtt. 

Örömöm nem 100%-os, hiszen a csomag megbontott, nem teljes. Az eredeti (általában 10-12) darabos promóciós fotókat tartalmazó pakk jelen esetben 4 db-ra korlátozódik. Persze, ezzel tisztában voltam, mielőtt megvettem, hisz az eladó nem árult zsákbamacskát. Az állapotuk már nem vadiúj, a mappa elég viseltes és kissé gyűrött, látszik hogy a lapokat is nem 1x forgatták, a tűzőgép-kapcsok is rozsdásak már néhol. A lapok viszont nem sárgultak be, csak néhol picit gyűröttek, jól olvasható, szakadás és szennyeződés-mentes. De hát egy 24 éves cucctól nem is várható el, hogy kifogástalan legyen! Az ár pedig nagyon kedvező volt, ennyi pénzért még képek nélkül is megérte volna. A képek pedig szinte VADIÚJ állapotban vannak, nem gyűröttek azok sem!!! Tehát nem vagyok nagyon csalódott, a szóban forgó hiányzó  fotókat utólag be tudom szerezni, mert annyira nem ritkák. Sőt, nagyon boldog vagyok, hisz mégiscsak ez az eredeti USA-verzió, ami a filmhez kapcsolódik. (Bár a német, és a francia promo-csomagok szintén nagyon jók.)
Jelen mappába a 3., 6., 7., és 9. számú képek kerültek. A mindenféle filmes információt tartalmazó, gépelt szövegek tudtommal nem hiányosak, 66 - nem számozott - oldalt tartalmaznak:

A fejezetekben az alábbiak olvashatók:

  • Produkciós infók (Ritchie Valens élete, filmes összefoglalás) 
  • Külön-külön fejezetek a - főbb - szereplőkről: Lou Diamond Phillips, Esai Morales, Rosana De Soto, Elisabeth Pena, Danielle Von Zerneck, Joe Pantoliano, Rick Dees (eddigi pályafutás, hogy kapta meg a szerepet, mi a véleménye a karakterről). 
  • Külön fejezetek a filmkészítőkről: Luis Valdez (rendező), Taylor Hackford és Bill Borden (producerek), Daniel Valdez (associate producer).
  • "The Music Of La Bamba" (komplett zenés összefoglaló, legalább 10 old.-on keresztül.
  • "La Bamba Announcement Story" (különböző városokba szánt promotáló lap, 1 oldalas összefoglaló).
#3: "Donna és Ritchie"

A fekete papírmappa és a gépelt papírlapok is az eredeti, Columbia Pictures logóval vannak ellátva, 1987.04.08.-ai dátummal vannak keltezve, tehát valódi reklámcéllal, még mielőtt a mozikba került volna a film. Az 1 oldalas közleményben pedig olvasható a  premier várható dátuma, 1987 július 24. 
*A 66 oldalas leírás idővel komplett fordításra kerül itt a blogon.* (A szerk.)
A képekről: Fekete fehér, eredeti fotópapírra készült, számozott promo-fotók, leírással, 20x25 cm-es méretben. Mint már írtam, állapotuk kiváló!!! :)))

Összességében nagyon elégedett vagyok, hogy ezért a "potom pénzért" ilyen régi, hivatalos, valódi kuriózumhoz juthattam, mely állítom, nincs még 1 embernek Magyarországon, de EU-ban se lehetne vele Dunát rekeszteni. ;)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése