2010. szeptember 27., hétfő

La Bamba Vol. 2 Soundtrack (1988)

More Music From The Original Motion Picture Soundtrack

Tegnapi napon (ismét csak Réka jóvoltából!) megint 1 ritka dologgal gyarapodott a La Bamba/LDP-gyűjteményem. Erre is nagyon büszke vagyok, és kiváltképp öröm, hogy kifejezetten aprópénzért sikerült hozzájutni ehhez a kuriózumnak számító CD-hez. :) 
Bár úgy terveztem, eredetileg majd a La Bamba c. film kapcsán írok mindkét zenei CD-ről, de nem bírom ki, hogy erről most ne tegyek külön említést. :P
A nagy sikerű, filmhez tartozó, 1987-es Soundtrack "folytatása", kiegészítése az 1988-as album. Már csak azért is, mert az elsőn, ahhoz képest, hogy a filmben össz. több mint 40! dal csendül fel, a lemezre csupán 12 dal került, és alig több, mint fél óra. Bár remekül sikerült, ez komoly hiba.. Ezt kompenzálandó, készítették el a 2. részt, 1 évvel később. Az album koncepciója az volt, hogy ezúttal nem  '87-es cover-verziókat hallhattunk, hanem a filmben felcsendülő, EREDETI oldies dalokat kaptuk meg. Az album egyik legnagyobb, és leginkább hiányolt gyöngyszeme természetesen a filmben kulcsfontosságú "Sleepwalk" c. Santo and Johnny-szerzemény.  Aki 1x meghallja ezt a dalt, sosem feledi, kb. mint magát a filmet. (érdekesség, hogy egyátalán bekerült az 1958-ban játszódó filmbe, mivel csak 1959-ben került fel a listák élmezőnyébe). Már csak ezért "megérte" kiadni az albumot. De ha ez még nem lenne elég :), olyan örökzöldek csendülnek fel emellett, mint pl. a "Ready Teddy" Little Richard-tól, a "Smoke Gets In Your Eyes" a Platters-től, de helyet kapott a lemezen 2 eredeti Ritchie Valens-dal is, a "La Bamba", és a "Donna". (ezeket a filmben a Los Lobos adja elő). Gondolom, az album célja az is volt, hogy a sikerek után róla is szerettek volna megemlékezni. Összesen 11 dal található rajta, és mint írtam, mind régi szerzemény. 
A borító viszont ezúttal is a filmhez kapcsolódik, az azóta elhíresült, legtöbb helyen DVD-hez kiadott mosolygós gitáros képet választották. 
Bár ez a kiadvány sem több, mint 27 perc, (még az 1. résznél is kevesebb,) mégis különleges, és klassz dolog, hogy erre is gondoltak. (a kevéske játékidő a rock 'n' roll dalok átlagos hosszúságát ismerve pedig, nem olyan meglepő. :) )

Tracklist:

1. Ready Teddy (Performed By Little Richard)
2. Chantilly Lace (Performed By The Big Bopper)
3. Tweedlee Dee (Performed By La Vern Baker)
4. Don't You Just Know It (Performed By Huey Smith And The Clowns)
5. Betty Jean (Performed By Chuck Berry)
6. Sleepwalk (Performed By Santo And Johnny)
7. Over The Mountain, Across The Sea (Performed By Johnnie And Joe)
8. For Your Precious Love (Performed By Jerry Butler And The Impressions)
9. This I Swear (Performed By The Skyliners)
10. Smoke Gets In Your Eyes (Performed By The Platters)
11. Donna (Performed By Ritchie Valens)
Végül, 1 kis ízelítő, az albumból:

Santo and Johnny - Sleepwalk (1959)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése