2010. október 17., vasárnap

A Vadnyugat Fiai - magyar VHS :)

Nemrégiben, Szilvi és a Vatera jóvoltából újabb érdekességgel bővült a gyűjteményem. :) A hozzájutás finoman szólva nem volt problémamentes, de kárpótolt az, hogy potom pénzért sikerült ehhez az inkább eszmei értékűnek mondható kazettához hozzájutni. ;) 

Főképp azért eszmei, mert sűrűn megnézni videón  nem fogom, lévén CD-re ki van írva (szinkronnal is), de mégis, 1 gyári, eredeti kölcsönzős plny-ról van szó... (még a sorszáma is rajta van, 865.) De ez adja az értékét is, legalábbis nekem. :)  A képminőség bőven nézhető-kategória, ahhoz képest, hogy látszik, hogy használt, és nem kevésszer játszották le, jobb az átlagosnál, kb. 10/6.
A borító meglepően jó design-t kapott, bár nem értem a koncepciót, mit keres a Vadnyugaton a csodálatosan szép, zöld legelő, a fiúk mögött. :DDD De hát ez legyen a legnagyobb baj. Az EU-ban kiadott, régi DVD-verzió is ezt  a borítót kapta, tehát nem hazánk fiainak érdeme! :P Viszont a felirat arany-narancs színben pompázik, jó feltűnő, ahogy az dukál. :) Talán kis üröm az örömben, hogy LDP neve nincs feltüntetve. Sem elöl, de még hátul sem. Ezen viszont nem lepődtem meg túlságosan,  mivel  - nem tudom pontosan, mikor adták ki a VHS-t, én kb. '91-re tippelek -  '92-ig nem sugározták a Tv-ben a La Bambá-t, ami igazán ismertté tette LDP nevét.  Az IMDB-ből kiindulva, csak '90-ben adták a mozik nálunk a Vadnyugat első részt, és biztos nem jött ki videón, még ebben az évben, max. a következőben. De az is lehet hogy később. Sajnos kiadási dátum nincs feltüntetve a kazettán.

Pozitív meglepetés volt, hogy a hátsó borítót nem aprózták el, és több kép is található rajta. Továbbá saját szöveget írtak hozzá, ami ugyan nem túl részletes, de ez nem baj, sőt, legalább nem lövi le a poént. ;))

Íme: 
"Öt ambiciózus fiatal srác nagy reményeket táplálva dolgozik Mexico Cityben, ám mikor munkaadójukat megölik minden jövőbe vetett hitük romba dől. Ekkor csatlakozik hozzájuk William Bonney, aki hamarosan Billy a "Kölyök" néven válik ismertté. A nagy csapat a kiváló céllövő Billy irányításával belekeveredik egy őrjöngő erőszak hullámba. A film külön érdekessége, hogy a western műfaját napjaink világába emeli olyan színésznagyságok játékával mint. Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Charlie Sheen, Dermot Mulroney, Terence Stamp, Jack Palance, Terry O' Queen."

Tehát Casey Siemaszko kivételével mindenkit felsorolnak, akinek kisebb-nagyobb szerepe van a filmben, kivéve LDP-t. :( Ezt kicsit fájlalom, főleg azért mert a La Bamba is kijött anno VHS-en (talán nem sokkal ez előtt), és azért a film nem kis sikernek örvendett itthon sem). 

A szinkron: a VHS hangja elég jól szól, rögtön feltűnt, hogy - szerencsére - az eredeti. Erről nemrég ITT írtam, a film részletezése kapcsán. ;) Bár régen még nem volt "divat" a VHS-eket újraszinkronizálni, az eredetihez képest, ez csak napjainkban vált - egy nagyon rossz  szokássá...

Összességében tehát elégedett vagyok az új szerzeménnyel, hisz  akármelyik LDP-film magyar kiadása - bárhogy is - de mindig KURIÓZUMNAK számít. ;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése