2011. május 7., szombat

4 régi magyar LDP- VHS


Pentagram
Megint csak a Vatera jóvoltából, Szilvi segítségével, 4 újabb VHS-sel gyarapodott az LDP-filmgyűjteményem. :)) Manapság nem panaszkodhatok ez ügyben. ;) Ráadásul szinte potom pénzért sikerült megszerezni ezeket a régi, már-már kuriózumnak számító kazettákat! Milyen igaz az, hogy ami valakinek már kukába szánt cucc, az másnak felbecsülhetetlen érték!!! A legújabb is már kereken 10 éves, a legrégebbi pedig '90-es film. (bár hogy mikor adták ki, azt nem tudom.)

Mind a 4 VHS eredeti tékás verzió. Legkorábbi nem más, mint egyik fő-kedvencem, a The First Power (1990) - magyar címén: "Pentagram". Számtalanszor láttam a 90s évek elején németül, mivel még Pro7-ről volt felvéve. ;) Azóta persze sikerült megszereznem az USA-verziót is, de mivel azon se szinkron, se magyar felirat, ezért is nagyon örültem ennek a magyar kiadásnak! DVD nem hiszem, hogy lesz belőle valaha (bár én nagyon örülnék neki, lévén top3 filmemben is benne van ez az egyedi atmoszférájú, izgalmas thriller...). A szinkronról majd a filmkritikában írok, meg is ejtem nemsokára. A képminőség elég jó, kb. mint a Dakota, nem tökéletesen éles, de teljességgel nézhető, kb. 10/7. A borító dizájnja is nagyon klassz, nem spórolták le a képeket, és nem hagyták le a "bizalomgerjesztő sorozatgyilkost", Jeff Cober-t sem. ;))

A Farkas Árnyéka
A 2. VHS eddigi egyetlen LDP-mozis élményemhez köthető. '93-ban, még "Agaguk, A Farkas Árnyéka" címmel futott nálunk (eredeti címe: Shadow Of The Wolf (1992)). Feliratosan, eredeti hanggal adták. Bár magáért a filmért nem vagyok odáig - nekem túlságosan naturalista, néhol elvont, emellett néhol már-már vicces - azért nagyon örülök neki, hogy immár ez is a gyűjteményem részét képezi. A VHS-ről lehagyták a főhős nevét, szimplán "A Farkas Árnyéka" lett a cím. Ja és persze szinkronizálták, itt végre megkaptam szeretett Görög Lacimat. A tv is adta ezt a verziót pár évvel ezelőtt. Ennek képminősége meglepően jó, bár el tudom képzelni, hogy a 90s évek fordulóján nem ez a (művész)film volt az, amiért a legtöbben rohantak a tékába. :) Így a kép viszonylag megkímélt, főleg 1 ilyen régi VHS-hez képest. A borító itt kevésbé fantáziadús, a felirat is lehetne jobb, alcím nem igazán látszódik, de ez legyen a legkevesebb. ;))

SIS Az extrém igazság
A 3. VHS - időrendi sorrendben - a "S.I.S. Az Extrém Igazság" - S.I.S. Extreme Justice (1993). (Csak csendben súgom meg, hogy szinte INGYEN jutottam hozzá) A borító dizájn megegyezik a DVD-verzióval (megvan az R1-es USA-kiadás), továbbá TV-ből felvéve (Shabának köszönhetően) megvan DVD-n, ráadásul ugyanezzel a szinkronnal, de ennek ellenére ennek is nagyon örülök! ;))

Akasztófa-játék
A 4. - és mostani felsorolásomban utolsó - VHS pedig 1 újabb kori kedvencem, a méltánytalanul hanyagolt, egyedi thriller - krimi keverék, Nick Roos - nyomozó története, az "Akasztófa-Játék" (Hangman - 2001). A kritikák eléggé lehúzták, pedig a film érdekes, ötletes, tényleg nem az a tipikus történet. A befejezése sem, de hát nem kell mindig a megszokott sémákat követni. :P A borító itt kiváltképp jól sikerült, Az akasztófa kötele formázza meg az ó-betűt, név, a cím remekül olvasható, LDP arca jól kivehető, felismerhető. ;) A hátsó képek is nagyon klasszak! Sajnos a képminőség itt nem a legjobb, alul vibrál és csíkozódik a kép. Ezt sajnálom, de ezzel a filmmel már többször összefutottam Vaterán, biztos fogok tudni szerezni belőle nézhetőbb verziót. ;) TV-ből pedig megvan felvéve, bár már az sem tökéletes. Sebaj, már a tok miatt megérte ezt az összeget. 

Az itt felsorolt filmekről saját kritika is várható a közeljövőben. ;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése