2011. április 30., szombat

EJO, Lou Diamond Phillips, Jenni Rivera and Gina Rodriguez star in music drama "Filly Brown"

EJO & LDP (1988)
Pár hónapja már keringett LDP Twitterén a hír, miszerint a Edward James Olmos és Lou Diamond Phillips hosszú évek múltával újra együtt állnak a kamerák elé. 
  
LDP és EJO az 1988-as, nagy sikerű  "Stand and  Deliver"-ben (magyar címe: Mutasd meg, Ki vagy) szerepeltek először együtt, mely film nem csak a kritikusok körében tarolt, hanem nagy közönségkedvenc is lett. LDP "Angel"-t, egy  zűrös  életű,  végül  útra tért spanyolajkú tinédzsert alakított anno, akinek osztályában az elszánt matematika tanár, "Jaime Escalante" tett meg mindent azért, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek sikeres érettségit tehessenek, egy jobb élet reményében. A film igaz történetet dolgoz fel. (Olmos-nak a szerep egy nagyon megérdemelt Golden Globe és Oscar-jelölést hozott, melyből előbbit el is vitte, LDP-t pedig szintén Globe-jelöléssel, illetve Independent Spirit award-dal jutalmazták. Egyértelműen elmondható, hogy karrierjének "leggyümölcsözőbb" szerepe, ami a díjakat illeti.)

Bodie Olmos, Jamie, Kerry & LDP a forgatáson
A "Filly Brown"  (melyet erőteljes, városi drámaként írnak le) ezt a sémát igyekszik majd követni, modernebb, mai köntösbe bújtatva, a fsz-et ezúttal lányra osztva. Majo Tonorio aka Filly Brown, 1 fiatal utcazenész történetét meséli el, aki a hip-hop által próbál kitörni.

EJO és LDP pontos karakteréről még nem sokat tudni, amit lehet, frissítem a híreket. Mindenesetre ez a páros már önmagában kecsegtető, és sokat sejtető! ;)
A filmet EJO fia, Michael Olmos rendezi, a produceri munkákat pedig Mico fia látja el. (a kép forrásblogjában azt olvastam, EJO és LDP szerepe csak cameo lesz, remélem, nem igaz...)

Az eredeti angol cikk EJO rajongói oldalán olvasható.
(Source: olmosperfect.com, FB-picture: jamiebamberfan.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése