2011. június 11., szombat

Íme a budapesti Elvis Presley park! Fotóval - Elvis.com

Elvis Presley park Bp. II. kerületében
Elvis hivatalos oldalának, az elvis.com-nak Facebook-ján megkaptuk az első képet, a várva várt tábláról, így néz ki az  Elvis Presley park! (A fotót a német hírügynökség készítette.)

Pár napja a Híradókból már értesültünk, hogy felállították a táblát, tegnapra pedig már Elvis Facebook oldalán jött velünk szembe a jó hír, képpel, immár a pontos hellyel (II. kerület, Felhévíz). /A bejegyzést ezidáig már több, mint 3.000 ember like-olta :)))/

Nem mondhatjuk, hogy a sok hírverés, és szavaztatás után nagy feneket kerítettek volna a dolognak, sehol 1 ünnepség, még 1 picike tábla-avatás se, amit ezután az ember várt volna, vagy Elvis maga megérdemelt volna... Csak szép csendben felállították a táblát. De a lényeg, hogy végre ITT VAN, és a MIÉNK! ;))) Ezzel sok magyar Elvis-rajongónak vált valóra (talán 1 sosem várt) álma. 

Mint korábban kiderült, Elvis azért kapja a táblát, mert 1957-ben intézett 1 felhívást a televíziónézőkhöz Amerikában, hogy segítsenek '56-ban megszorult hazánk fiainak, és küldjenek nekik segély-csomagokat. Az adományokból tetemes összeg folyt be.

Elvis nem csak 1 táblát kapott, hanem 2011 márciusában posztumusz díszpolgárrá is avatták (hivatalosan június 19.-én kerül majd átadásra).

Bárhogy is, a közeljövőben szeretnék elmenni a parkhoz, és kattintani 1-2 fotót a tábláról, örök emlék lesz. Mindamellett remélem, még sok-sok évig láthatjuk, és szolgál majd az eljövendő generációk örömére is! ;) Köszönjük, Elvis, "Üdv Budapesten"! :)))

1 megjegyzés: