2011. szeptember 6., kedd

Saját Elvis park képek

Tegnapi napon végre alkalmunk nyílt Apuval, hogy ellátogassunk a budapesti Elvis parkhoz. Már régóta halogattuk, pedig szerettük volna még melegben, jó időben megnézni... 
/Arról, hogy Elvis miért kapta meg a táblát, + a díszpolgári címet, ebben a bejegyzésben (piros betűs rész) írtam./

A park a II. kerületben, a Margit híd budai hídfőjénél található, a háttérben közvetlenül a Hild udvar, majd odébb a Komjádi útnál lévő Császár uszoda. Sajnos - jelenleg - gyalogosan kissé körülményes megközelíteni, de szerintem megéri a fáradságot. ;)

Rögtön a park "bejáratánál" található a tábla, a járdáról jól láthatóan, magasra téve, 1 - mára már erősen lecsupaszított - fa társaságában. Ez nem a legszebb látvány, de hát ez legyen a legnagyobb baj. 
A szomszédos parkot egy pár "kétes alak" és némely szemét is övezi, de ez a rész még viszonylag kulturált, és bár zsúfolt és forgalmas 2 sávos út mellett található, valahogy mégis nyugalmat áraszt. Szerintem kellemes, jó hangulatú szép nagy fákkal, bentebb néhány paddal. Én rosszabbra (kisebbre, lepukkantabbra) számítottam.
Csak azt sajnálom, hogy közvetlenül a tábla mellett nincs 1 pad, illetve túl magason van ahhoz, hogy az ember fia - lánya kényelmesen tudjon '"fotózkodni" vele. Bár utóbbinak az oka talán az is lehet, hogy nem akarhatták, hogy túlontúl fanatikus Elvis-rajongók eltávolítsák a táblát. :PPP 

Aki szereti Elvist, annak mindenképpen érdemes errefelé 1 sétát tenni, ha másért nem is, érdekességként is elmondhassa, hogy az Elvis parknál töltött pár percet. ;)

Én már eleve fényképezővel készültem, és jól körbefotóztam a táblát, sőt magamat is lefotóztattam. ;) Továbbá voltam olyan bátor, hogy Elvis hivatalos Twitter-oldalára is elküldtem 1 "rajongói képet", ahogy állok a táblával. Meglepő sikert aratott, Facebook-on is közzétették, ahol már majdnem 2.000-ren lájkolták, mikor utoljára néztem. ;) Jó volt olvasni a lelkes kommenteket, olyan külföldi fan-ektől is, akik közül sokan nem is tudják, hol van Budapest, illetve Magyarország, mégis örültek neki! Hát igen, Elvis mítosza mind a mai napig ÉL ÉS VIRUL! :))

Szóval azt hiszem, nekem egyik törzshelyem lesz az Elvis park, ahova mindig szívesen, és örömmel vissza fogok térni, remélhetőleg nemsokára, pl. Szilvivel együtt! ;))

További képek:1 megjegyzés:

  1. Én is remélem hogy hamarosan EGYÜTT is mehetünk, és újra körbefotózhatjuk a parkot, és a táblát ;)
    Már nagyon készülök az ELVIS PARKBA ;)))

    VálaszTörlés